Nieuwsbericht

Amsterdam scherpt woonregels aan

Per 1 januari scherpt de gemeente Amsterdam de woonregels aan met als doel woningen betaalbaar te houden. Beleggers die alle grote huizen opkopen en in kleine meerdere woningen opdelen moet hiermee voorkomen worden. Daarnaast wil de gemeente boetes gaan uitdelen bij het herhalen van overtredingen bij woonfraude en niet melden van vakantieverhuur. 

Het ‘woningvormen’ moet vanaf 2021 strenger aangepakt worden. Denk hierbij aan woning waarbij er meerdere woonruimtes gemaakt worden. Dit zorgt ervoor dat het aantal grotere woningen afneemt en minder ruimte is voor gezinnen, meldt de gemeente Amsterdam. 

Woningen van minimaal 100 vierkante meter mogen nog worden verbouwd tot kleinere woningen van minimaal 40 vierkante meter. Huizen op de begane grond met minimaal twee verdiepingen moeten minstens 200 vierkante meter zijn en de gevormde woningen minstens 100 vierkante meter.

Vanaf 1 januari zijn bewoners van een woning die het tijdelijk willen verhuren aan toeristen dan ook verplicht om zich te registreren bij een landelijk registratiesysteem voor toeristisch verhuur. Het handhaven wordt hierdoor makkelijker gezien er gegevens zijn. 

Bron: Gemeente.nu

29 oktober 2020

.